Yönetim kurulumuz her zaman daha iyisi için çalışıyor. Gelişiyor, geliştiriyor...
Şaban Kurt
1971 yılında Kahramanmaraş Elbistan’da doğdu. İlkokulu Elbistan Kümbet İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Elbistan İmam Hatip Lisesinde tamamladı.1992 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1993 yılında yayınlanan “Cumhuriyetin 70. Yılında Elbistan Yıllığı” hazırlama komitesi başkanlığını yaptı. Üniversitede bir grup arkadaşı ile birlikte “Çakıltaşı” isimli edebiyat dergisini çıkardı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini Erzincan’da kısa dönem er olarak yaptı. 1999 yılında İstanbul’da serbest avukatlık yapmaya başladı.2000 yılında MARAŞDER (Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) kurucuları arasında yer aldı. Dört yıl MARAŞDER ’in genel sekreterliğini yaptı. 2006 yılında yapılan genel kurul ile MARAŞDER genel başkanı seçildi.2009 yılında “Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı” genel sekreteri oldu. 2012 yılında “Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı” yönetim kurulu başkanı seçildi. 2014 yılında “İstanbul Daru’l-fünun İlahiyat Vakfı” kurucuları arasında yer aldı, halen vakfın denetim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasındaki faaliyetleri ve iletişimi arttırmak için kurulan “Yedi Renk Tek Yürek Platformu” Kurucuları arasında yer aldı. “Akıl ve Zeka Oyunları Derneği” Kurucu başkanlığını yaptı. “Tenha Şiirler” adında bir şiir kitabı yayınlanan Av. Şaban KURT evli ve 3 çocuk babasıdır.
Abdulkadir Sancaktutan
1969 yılında Artvin’in Hopa ilçesinde doğdu. İlkokulu Üsküdar Hattat İsmail Hakkı İlkokulunda ,orta ve lise eğitimini Üsküdar İmam Hatip Lisesinde bitirdi. 1987 yılında ticari hayata atıldı.1987 yılında Üsküdar Milli Gençlik Vakfında kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptı.1991 yılında Gümrük Müşavirliği şirketini kurdu ve halen sektörde “TEKNİK GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ” ismi ile hizmet vermektedir. 2015 yılından itibaren “Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı” yönetim kurulu üyeliğine seçildi .Halen görevini devam ettirmektedir. “Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu” yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Sancaktutan evli ve 3 çocuk babasıdır.
Üsame Mısır
1992 yılı, Trabzon-Akçaabat doğumlu olan Üsame Mısır, ilk ve ortaokulunu Trabzon’da tamamladı. 2010 yılında Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olarak aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. 2015 yılında üniversite eğitimini tamamlayan Mısır, Dinler Tarihi alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmekte ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde Uluslararası İlişkiler Bölümünü okumaktadır. Lisans dönemlerinde çeşitli vakıf ve STK’larda Orta öğretim gençleriyle sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu. 2011 yılında girdiği İSAR (İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı)’da özel İslami ilimler, sosyal ilimler ve dil eğitimleri alarak, 2015 yılında mezun oldu. 2014 yılında Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği’nde(BEYİMMDER) dernek başkanlığı görevine seçilen Üsame Mısır, başkanlık görevini aktif olarak devam ettirmektedir. Akıl, Zeka ve Strateji Oyunları Derneği kurucu başkanıdır. Lisans eğitiminin ardından İlim Yayma Cemiyetinde bir yıl idareci olarak görev yaptıktan sonra 2016 yılında NUN Okullarında öğretmen olarak göreve başladı. Halen Nun Okullarında görevine yurt müdürü olarak devam etmektedir.
Metin Alkan
1969 İstanbul Üsküdar doğdu. İlk Orta ve Lise tahsilini İstanbul da tamamladıktan sonra 1992 da Bilecik iline yerleşti. Evli ve 2 çocuk babası. 20 yıldır kitap ve kırtasiye sektöründe faaliyet göstermektedir. Özellikle son 5 yılımı Akıl ve Zeka oyunları konusunda yoğun faaliyetler göstermektedir . Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneğinde ( BİLGEDER ) Başkan yardımcısı olarak görev almaktadır. Dernek Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile 2 yıl üst üste Bilecik Akıl ve Zeka Oyunları turnuvası düzenleyerek bir ilke imza atmıştır.
H. Bağdagül Enzin Kurtbaş
H. Bağdagül Enzin Kurtbaş 1980 yılında İzmir de doğan Eğitmenimiz, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olup Manisa Celal Bayar Üniversitesinde Pedagojik formasyon eğitimini almıştır. Akıl ve zekâ oyunlarına olan ilgisi 1991 yılında yarışmacı olarak başlamıştır. TRT Çocuk Kanalında yayınlanan “64 kare Satranç ülkesi” adlı çizgi dizinin yaratıcısı ve proje danışmanıdır.2012 Yılında Türkiye de İlk kez İzmir İlinde Akıl ve Zeka Oyunları merkezini açmış, 2017 Yılında Kurulan Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) kurucu derneklerinden ve yönetim kurulu üyesidir. MEB-ÇDD Yaratıcı Drama Lider ve Eğitmen- Ericson Yaşam Koçu ve Özel Eğitim Öğretmenidir. Yaparak yaşayarak öğrenmenin, hayal kurdurabilmenin, oyunlaştırmanın, kişinin öğrenimi için kolaylık ve akılda kalıcılık sağladığının farkında olarak tüm dinamikler üzerine çalışmaları mevcuttur. Uzun yıllar Türkiye’nin farklı illerinde düşünme becerileri üzerine çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. TAZOF İzmir ili 1 ve 2. Derece Usta Eğitmenidir.
Akın Öner
29.03.1968 Çorlu’da doğan Akın ÖNER. Kabataş Erkek Lisesi mezunudur. 1992 Yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Voleybol İhtisas bölümünü bitirmiştir. ENKA, FENERBAHÇE KOLEJİ, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ gibi kulüplerde profesyonel olarak voleybol oynamış, voleybol antrenörlüğü ( 3.Kademe) ve spor koordinatörlüğü görevlerini yerine getirmiştir. Özel Bilfen Koleji, Özel FMV Işık okulları gibi resmi ve özel eğitim kurumlarında öğretmenlik, antrenörlük, spor koordinatörlüğü ile yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Halen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir temel eğitim öğretim kurumunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Eğitimle ilgili çeşitli projelerde yer almıştır. Amatör Denizcilik Belgesine sahip Akın ÖNER, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonuna bağlı Akademik ve Sportif Strateji Derneğinin Kurucu Başkanı olup görevine devam etmektedir. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun Eğitim Formatörlerinden olan Akın Öner, aynı zamanda Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonunun Yönetim Kurulu Üyesidir. Akın Öner evli ve bir çocuk babasıdır.
Bizden Haberler
TAZOF'dan en güncel haberleri alın ve bizi takipte kalın.